12 juni 2019 | ELEKTRISCHE STEPS IN OOSTENDE… MAAR BEN JE OOK VERZEKERD?

NU OOK IN OOSTENDE: ELEKTRISCHE STEPS. MAAR… BEN JE OOK VERZEKERD ALS  JE IEMAND AANRIJDT?

De elektrische step is niet meer weg te denken uit het straatbeeld, zeker niet in grote steden.

Nu ook heeft Oostende een 500-tal steps ter beschikking gesteld.

Wie zich wil verplaatsen opent de applicatie van de aanbieder op zijn smartphone en kan meteen de dichtstbijzijnde step vinden.  Tevens kan men nagaan voor hoeveel % de batterij opgeladen is.  U rijdt dan voor 15 cent per minuut en sluit de applicatie bij aankomst en laat de step gewoon achter.

Wie er mee op het voetpad rijdt, moet zich aan een snelheid van 6 km/u houden,  maximum 18 km/u op het fietspad. De federale parlementscommissie infrastructuur heeft in april  2019 gestemd dat de max. snelheid verhoogd mag worden naar 25 km/u.

Wat als u met step een voetganger aanrijdt?  Bent u verzekerd? Wie gaat de schade betalen?  De verhuurder van de step zal hier niet  in tussenkomen! U dient nl. zelf een verzekering te hebben.

Wij adviseren dan ook een goede polis Ba privé leven verzekering (familiale).  Opgelet: sommige steps rijden meer dan 18 km/u en niet alle verzekeraars komen dan tussen wanneer u schade toebrengt aan een derde. Laat u goed informeren door uw verzekeringsmakelaar.

Wij kunnen altijd nagaan of de polis  ba prive leven (familiale) die u onderschreef, deze waarborg dekt of niet.  Ook kunnen wij verzekering aanbieden waar u met gerust gemoed de baan op kan.

Voor meer info neem gerust contact op met ons kantoor 059/800400 of info@hosten.be

ELEKTRISCHE STEPS GEVAARLIJKER DAN MEN DACHT: EERSTE DODE IS EEN FEIT!

Breuken, zware schaafwonden en hersentrauma’s hadden artsen al gezien bij valpartijen met elektrische steps. Maar nu is er ook een eerste dode gevallen.  Dat blijkt uit de camerabeelden van op de Haachtsesteenweg in Haren bij Brussel, waar voorbijganger de stepgebruiker dood aangetroffen heeft.

“Niet zo verwonderlijk. Een putje in de weg en je riskeert over de kop te gaan. Draag je dan geen helm, riskeer je zware hoofdtrauma’s” zeggen spoedartsen.

Bron: De Standaard 13/5/2019 artikel van Thierry Goeman

Voorzichtigheid en een goede ONGEVALLENVERZEKERING is bijgevolg zeker aan te raden om de arbeidsongeschiktheid, medische kosten etc. te vergoeden.

We kunnen deze verzekering aanbieden vanaf 78  euro voor alle ongevallen thuis, in het verkeer, achter het stuur, tijdens het sporten en alle andere niet-professionele activiteiten.

Voor meer info neem gerust contact op met ons kantoor 059/800400 of info@hosten.be